De keurjaren en keurkosten van een "DIN"gasfles, hoe zat het ook alweer?

Wanneer u in het bezit bent van een olijf groene "DIN" gasfles, krijgt u automatisch te maken met keurjaren en de bijbehorende keurkosten.

Maar hoe zit dit ook alweer? Wat zijn hier de regels van en welke regels gelden voor u? Misschien nog wel belangrijker, welke kosten krijgt u wanneer u in het bezit bent van een gasfles? Wij leggen u graag alles uit over keurjaren en keurkosten. 

 

De keurjaren van een gasfles

Elke olijf groene propaan gasfles moet wettelijk gekeurd worden. Dit zijn vaak gasflessen die ook door particulieren gebruikt worden, zoals op de camping of op de boot. Er zijn tal van toepassingen waarvoor de olijf groene gasfles ingezet kan worden. Dus de regelgeving omtrent de keurjaren van de groene gasflessen gaat veel mensen aan.

Elke groene gasfles moet wettelijk na 10 jaar opnieuw gekeurd worden. Na goedkeuring kan de gasfles gebruikt blijven worden. 

De keurkosten van een gasfles

Nu wij weten dat een gasfles elke 10 jaar opnieuw gekeurd moet worden, is het goed om te weten wat de keurkosten zijn. 

Bij de meeste merken en types zitten deze keuringskosten in de gasprijs verwerkt. Maar bij de olijfgroene DIN-gasfles betaalt u als klant zelf deze keuringskosten. Deze DIN-gasfles is namelijk losgekoppeld van de gasprijs. Met deze olijfgroene DIN-gasflessen wordt dus gewerkt met keurjaren.

Dus mocht u een gasfles omruilen voor een gevulde gasfles, betaalt u geld bij of krijgt u geld retour. Dat is afhankelijk van de leeftijd van deze gasfles. Op deze manier betaalt u altijd de juiste prijs voor de gasvulling en betaalt u bij wanneer u een jongere fles ontvangt of krijgt u geld retour wanneer u een oudere fles ontvangt.

Hoe dat precies werkt? Dat leggen wij u graag uit aan de hand van twee rekenvoorbeelden.

Rekenvoorbeeld 1

U ontvangt van de gasleverancier een gasfles met een herkeurdatum van 2032. U levert zelf een lege gasfles in met een herkeurdatum van 2031.

U ontvangt dus een 1 jaar nieuwere gasfles.

Wat moet ik nu betalen?

U betaalt in dit voorbeeld de vulling van de gasfles plus 1x een keurjaar.

 

Rekenvoorbeeld 2

U ontvangt van de gasleverancier een gasfles met een herkeurdatum van 2028. U levert zelf een lege gasfles in met een herkeurdatum van 2031.

U ontvangt dus een 3 jaar oudere gasfles.

Wat moet ik nu betalen?

U betaalt de gasvulling minus 3x een keurjaar. 

 

Vragen over keurjaren en keurkosten?

Mocht u nog vragen hebben over keurjaren en keurkosten, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Bent u benieuwd naar ons assortiment groene DIN-gasflessen? Bekijk dan onze webshop en ontdek ons aanbod.

 

keurjaren

Waarmee kunnen wij u helpen? Stel hier uw vragen