Smeding BV

Hulp nodig?

Bel ons: 0594 612 260 Whats app: 0654100107

Smeding BV

Onderhoud droge blusleidingen

Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge gebouwen als blusvoorziening van de brandweer. Conform het bouwbesluit moeten alle gebouwen brandveilig worden gebouwd en dienen gebouwen waarvan de hoogste verdieping simpel gezegd meer dan 20 meter boven de grond ligt, zijn voorzien van een droge blus(stijg)leiding. Droge blusleidingen beperken het aantal aan elkaar te koppelen brandslangen en daardoor kan de brandweer op een hoger gelegen verdieping of lastig te bereiken gebied sneller beginnen met de bestrijding van de brand. Deze brandbeveiligingsinstallatie kan in gebouwen bij brand erger voorkomen en de schade beperken.

Laat uw droge blusleidingen controleren door Smeding B.V.

Volgens de norm NEN1594 moeten deze blusleidingen jaarlijks worden geïnspecteerd en vijfjaarlijks worden beproefd (= afgeperst).  Bij de beproeving wordt de leiding gevuld met water en onder druk gezet. Smeding B.V. kan voor u deze inspecties en beproevingen uitvoeren. Wanneer er bij de inspectie lekkages optreden, dan zal dit indien mogelijk direct worden verholpen. Kan dit niet, dan wordt er een reparatie advies opgesteld. Na het inspecteren en beproeven van de blusleiding wordt er een inspectierapport opgemaakt en zal de blusleiding worden voorzien van een controlesticker.

Waarom moet u uw blusleiding laten controleren?

Het is belangrijk dat u uw blusleiding laat controleren, zodat deze gebruiksklaar is wanneer de brandweer deze moet inzetten bij een calamiteit.  Bovendien voldoet u hiermee aan alle wettelijke eisen en geeft dat u aan een duidelijk veiligheidsbeleid te hebben.

Waarmee kunnen wij u helpen? Stel hier uw vragen
  • Eigen wagenparkSnelle en veilige bezorging
  • Snelle levertijdBezorgd binnen 3 werkdagen*
  • Topmerken op voorraadGegarandeerde kwaliteit
  • Service & adviesKlantvriendelijk sinds 1928
  • Opleidingen + kennisAltijd up to date