Smeding BV

Hulp nodig?

Bel ons: 0594 612 260 Whats app: 0654100107

Smeding BV

Onderhoud nood- en vluchtwegverlichting

Vaak gaat men er vanuit dat wanneer er noodverlichting aanwezig is, de veiligheid hiermee voldoende is gewaarborgd. Niets is minder waar: Noodverlichtingsarmaturen hebben dikwijls (onzichtbare) defecten zoals een kapotte lamp of accu. Ook is er vaak sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichting. Bij (dag)licht lijkt het eenvoudig om een vluchtroute te vinden; bij stroomuitval zal dit een stuk ingewikkelder zijn. Vooral voor mensen die niet bekend zijn met het gebouw. Problemen die zonder vakkundige controle pas bij calamiteiten aan het licht komen. Een deskundige periodieke controle van uw noodverlichtingsarmaturen is een noodzaak. Noodverlichting moet tenslotte vele jaren én op het juiste moment betrouwbaar zijn werk doen.

Laat uw nood- en vluchtwegverlichting jaarlijks controleren door Smeding B.V.

In het gebruiksbesluit, dat per 1 november 2008 is ingegaan, is opgenomen dat jaarlijks uw noodverlichtingsinstallatie dient te worden gecontroleerd door een vakbekwaam persoon. Wij bij Smeding B.V. controleren uw noodverlichtingsarmaturen conform de ISSO 79 praktijkrichtlijn en kunnen dit gelijktijdig met de controle van uw brandblusmiddelen voor u uitvoeren. Onze inspecteurs zijn uiteraard gecertificeerd en onze monteur voert alle werkzaamheden uit conform de noodverlichting eisen in de ISSO 79.

Is het onderhoud aan uw nood- en vluchtwegverlichting verplicht?

In het bouwbesluit en de Arbowet is bepaald dat iedereen in een noodsituatie een gebouw op een veilige manier moet kunnen verlaten en daarom is adequate noodverlichting en het aangeven van vluchtwegen verplicht. Ook is de inspectie van noodverlichting verplicht; minimaal één keer per jaar dient het systeem te worden geïnspecteerd, waarbij de diverse testfuncties worden gecontroleerd en preventief accu’s en lampen worden vervangen. 

Koop uw nood- en vluchtwegverlichting bij Smeding B.V.

Heeft  u op dit moment nog geen nood- en vluchtwegverlichting in uw pand of wilt uw oude verlichting vervangen? In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment nood- en vluchtwegverlichting. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze winkel in Leek. Heeft u vragen of wilt u graag uitgebreid advies over de nood- en vluchtwegverlichting? Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste middelen. 

Waarmee kunnen wij u helpen? Stel hier uw vragen
  • Eigen wagenparkSnelle en veilige bezorging
  • Snelle levertijdBezorgd binnen 3 werkdagen*
  • Topmerken op voorraadGegarandeerde kwaliteit
  • Service & adviesKlantvriendelijk sinds 1928
  • Opleidingen + kennisAltijd up to date