Lasrookafzuiging is een essentieel onderdeel van de lastechniek en draagt bij aan een veilige werkomgeving. Bij Smeding B.V. begrijpen we het belang van effectieve rookafzuiging en bieden we een breed assortiment aan oplossingen om lasrook op de juiste manier af te voeren. Of het nu gaat om mobiele of stationaire systemen, bij ons vindt u de lasafzuiging die past bij uw specifieke situatie. De keuze voor Smeding B.V. al gemaakt? Bekijk dan hier alle lasrookafzuigingsproducten

De noodzaak van goede Lasrookafzuiging

Lasrook bevat een mix van schadelijke stoffen die gezondheidsrisico's met zich meebrengen voor de lasser en omstanders. Het is daarom van groot belang dat de rook die vrijkomt bij het lassen efficiënt wordt afgevoerd. Hieronder enkele redenen waarom goede lasrookafzuiging onmisbaar is:

  • Gezondheid van medewerkers: Langdurige blootstelling aan lasrook kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
  • Wettelijke eisen: De Arbowetgeving stelt eisen aan de blootstelling aan lasrook op de werkvloer.
  • Productiviteit: Een schone werkomgeving draagt bij aan de productiviteit en het welzijn van medewerkers.
  • Machineonderhoud: Afzuiging voorkomt dat lasrook zich ophoopt op machines, wat onderhoud en reparaties kan verminderen.

Verschillende soorten Lasrookafzuiging

Bij Smeding B.V. vindt u verschillende soorten lasrookafzuiging die aansluiten bij uw behoeften:

1. Mobiele Lasrookafzuiging

Ideaal voor flexibele werkplekken waar de afzuiging mee moet kunnen bewegen met de werkzaamheden.

2. Stationaire Lasrookafzuiging

Geschikt voor vaste werkplekken waar continuïteit en een krachtige afzuiging vereist zijn.

3. Ruimtelijke Afzuiging

Wanneer bronafzuiging niet mogelijk is, biedt ruimtelijke afzuiging een oplossing voor het zuiveren van de lucht in de gehele werkruimte.

4. Ventilatoren en Filters

Voor specifieke toepassingen waarbij luchtverplaatsing en filtratie van belang zijn.

Filters voor lasrookafzuiging

Filters zijn een cruciaal onderdeel van lasrookafzuigsystemen. Ze zorgen ervoor dat de lucht die terugkeert in de werkruimte schoon is en vrij van schadelijke deeltjes die tijdens het lasproces vrijkomen. Een goed functionerend filter draagt bij aan een gezondere werkomgeving en voldoet aan de strenge veiligheidsnormen. Smeding B.V. begrijpt het belang van een effectieve lasrookafzuiging en biedt daarom een breed scala aan filters en onderdelen aan, die direct uit voorraad leverbaar zijn. Dit unieke aanbod zorgt ervoor dat u snel over de juiste filters beschikt om uw lasrookafzuiging optimaal te laten functioneren.

Lasroosafzuiging filter

Soorten filters voor lasrookafzuiging

Lasrookafzuiging vereist specifieke filters om de fijne deeltjes en gassen die tijdens het lassen vrijkomen effectief te kunnen verwijderen. Het is daarbij enorm belangrijk om vroegtijdig te controleren of het filter vervangen moet worden. Bij Smeding B.V. adviseren we altijd om de filters te vervangen van het originele merk. Smeding B.V. heeft een groot assortiment met originele filters voor lasrookafzuigingen. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten filters die Smeding B.V. aanbiedt:

  • Actief koolfilters: Deze filters zijn uitstekend geschikt voor het absorberen van gassen en geuren.
  • Hoofdfilters: Deze vangen de grotere deeltjes op en zijn vaak de eerste verdedigingslinie in een filtratiesysteem.
  • Membraanfilterpatronen: Met een fijne structuur zijn deze filters in staat om zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht te filteren.

Waarom kiezen voor Smeding B.V.?

Smeding B.V. staat voor kwaliteit en expertise in lasrookafzuiging. Wij bieden:

  • Deskundig advies: Onze specialisten helpen u bij het vinden van de juiste afzuigoplossing.
  • Kwaliteitsproducten: Wij leveren alleen systemen van gerenommeerde merken die voldoen aan de hoogste standaarden.
  • Service en onderhoud: Ook na aankoop staan we voor u klaar met service en onderhoud van uw afzuigsystemen.

Uw partner in lasrookafzuiging

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor uw lasrookafzuiging, dan is Smeding B.V. de juiste keuze. Wij begrijpen het belang van het behouden van een veilige en gezonde werkomgeving en bieden oplossingen die aansluiten bij uw behoeften. Neem contact op met onze experts voor een vrijblijvend advies en zorg ervoor dat uw werkomgeving voldoet aan alle eisen op het gebied van lasrookafzuiging.

Waarmee kunnen wij u helpen? Stel hier uw vragen