Smeding BV

Hulp nodig?

Bel ons: 0594 612 260 Whats app: 0654100107

Smeding BV

Voedingsmiddelenindustrie

Smeding B.V. is de gasleverancier voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij bieden een speciale productenreeks van beschermgassen om bederf processen van levensmiddelen te voorkomen of te beperken. 

 

Beschermgassen

De verpakking onder beschermende atmosfeer (MAP: Moisture Absorbing Package) houdt producten langer vers. De beschermende atmosfeer techniek zorgt voor een langere houdbaarheid en een verbeterde versheid qua smaak, kleur en vorm. Voor het verpakken onder beschermende atmosfeer leveren wij de volgende gassen: zuurstof, stikstof en kooldioxide. Deze gassen worden afhankelijk van de fysieke en chemische eigenschappen van het te conserveren levensmiddel apart of gemengd toegepast.

 

Conservering van levensmiddelen

Levensmiddelen worden op basis van hun wateractiviteit en mogelijke bederf processen in verschillende categorieën ingedeeld.

Droge producten

Om de oxidatie van vet in droge producten (snacks, nootjes, chips) tegen te gaan wordt bij het verpakken de lucht vervangen door een inert gas (stikstof of argon). Hoe droger een product is, des te kleiner is de kans op groei van microorganismen.

Vloeibare producten

De waardevolle inhoudsstoffen (vitamines, vet componenten, natuurlijke kleurstoffen) in vloeibare producten zoals oliën, sappen of wijnen zijn gevoelig voor oxidatie. De bescherming tegen zuurstof uit de lucht vindt plaats door het onttrekken van zuurstof uit de lucht of door het inertiseren, zowel tijdens de afzonderlijke productiefases als tijdens het vulproces. Argon en stikstof zijn hiervoor geschikt.

Kaas en bakwaren

In producten met een doorsnee vochtgehalte kunnen micro-organismen (schimmels) groeien. In dit geval is het gebruik van kooldioxide of een mengsel van kooldioxide en stikstof aan te raden. De exacte samenstelling is afhankelijk van het vochtgehalte en de in de levensmiddelen overheersende microbiële flora.

Vleesware en kant-en-klare gerechten

Bij producten met een hoog vochtgehalte wordt de toepassing van een mengsel van kooldioxide en stikstof aanbevolen. De exacte samenstelling is afhankelijk van het vochtgehalte en van de in de levensmiddelen overheersende microbiële flora.

Vlees en gevogelte

Bij vers vlees is een minimale hoeveelheid zuurstof in de beschermende atmosfeer nodig voor het behoud van de appetijtelijke rode kleur.

Groenten en fruit

Groenten en fruit hebben een bepaald zuurstof aandeel in de verpakking nodig om te kunnen “ademen”. De optimale oplossing hiervoor is speciale beschermgassen (zuurstof, kooldioxide of stikstof) in combinatie met foliën, die alleen bepaalde gassen doorlaten. 

Vis, zeevruchten en eiproducten

Vis en zeevruchten hebben een zeer hoog watergehalte en zijn - afhankelijk van hun vetgehalte - zeer gevoelig voor oxidatie. Het risico van microbieel bederf is vooral bij verwerkte vis groot. Afhankelijk van het soort vis worden gasmengsels van koolstof en stikstof en aanvullend zuurstof gebruikt, vooral bij producten die gevoelig zijn voor bederf of als het te verpakken product nog leeft. In de omgevingslucht groeien er zowel op eiproducten als op omeletten zeer snel bacteriën, waardoor een hoog aandeel kooldioxide in de beschermende atmosfeer noodzakelijk is.

Oplossingen op maat

Smeding B.V. helpt uw productiviteit te verhogen en de levensduur van uw producten te verlengen, vanzelfsprekend conform de strengste wetgeving en met voedselveiligheid als prioriteit. Voor de optimale efficiënte van het gebruik van beschermgassen is de juiste keuze van het beschermgas belangrijk. Onze adviseurs helpen u graag verder. 

Waarmee kunnen wij u helpen? Stel hier uw vragen
  • Eigen wagenparkSnelle en veilige bezorging
  • Snelle levertijdBezorgd binnen 3 werkdagen*
  • Topmerken op voorraadGegarandeerde kwaliteit
  • Service & adviesKlantvriendelijk sinds 1928
  • Opleidingen + kennisAltijd up to date