Smeding BV

Hulp nodig?

Bel ons: 0594 612 260 Whats app: 0654100107

Smeding BV

Metaalindustrie

Smeding B.V. is toonaangevend in de levering van industriële gassen voor de metaalindustrie, zoals zuurstof, stikstof en argon. Wij leveren een breed assortiment gassen en bieden oplossingen op maat voor de metaalverwerkende sector.

 

Beschermgassen

Beschermgassen worden in het het lasproces gebruikt om de negatieve invloed van de lucht (oxidatie, verbranding en porie) op het te lassen object te voorkomen. Deze bescherming is nodig voor een goede las. 

Lasprocessen worden efficiënter gemaakt bij het gebruik van beschermgassen. Beschermgassen verhogen de kwaliteit van de las en worden vaak gebruikt bij booglassen. 

Het voorkomt niet alleen problemen met het product maar ondersteunt ook een efficiënt lasproces en verhoogt de kwaliteit van de las. De meeste beschermgassen worden gebruikt bij MIG/MAG lassen, TIG lassen en Plasma lassen.

 Snijgassen

In metaalbewerking kan autogeen snijden of snijden met een laser worden ingezet om materialen te scheiden. Thermische energie wordt gebruikt om materialen te verhitten tot een temperatuur waarbij ze verdampen, smelten of verbanden.

Bij het snijden met laser of autogeen snijden wordt de energie van de reactie met zuurstof  of stikstof gebruikt om het materiaal te laten gloeien tot de ontbrandingstemperatuur is bereikt. De zuurstof- of stikstof straal houdt het verbrandingsproces op gang en blaast gesmolten materialen weg.

Zuurstof wordt vaak gebruikt voor het snijden van laag- en ongelegeerd staal, terwijl stikstof zich het beste leent voor het snijden van aluminium en roestvast staal.

Het is van belang de eigenschappen van het snijgas af te stemmen op de toepassing. De snelheid van het snijden is voor een groot deel afhankelijk van de zuiverheid van het gas dat wordt gebruikt. 

 

Autogene gassen

Bij autogene metaalbewerking wordt gewerkt met een vlam als warmtebron door de verbranding van een gas met lucht of zuurstof. Afhankelijk van de toepassing en vereiste hitte wordt gekozen voor een gas/zuurstof combinatie.

Voor autogeen lassen wordt vaak gekozen voor een combinatie van zuurstof met acetyleen. Bij autogeen snijden wordt vaak een snijzuurstof toegevoegd aan een verwarmingsvlam.

Elke toepassing vraagt om een eigen combinatie van zuurstof met gas. Voor de beste resultaten levert Smeding B.V. de benodigde zuurstof en belangrijkste verhittingsgassen. 

Advies op maat

De specialisten van Smeding B.V. begeleiden u in het vinden van de meest geschikte gassen die aansluiten bij uw productieproces. Neem contact met ons op voor een kosteneffectieve oplossing.

 

 

Waarmee kunnen wij u helpen? Stel hier uw vragen
  • Eigen wagenparkSnelle en veilige bezorging
  • Snelle levertijdBezorgd binnen 3 werkdagen*
  • Topmerken op voorraadGegarandeerde kwaliteit
  • Service & adviesKlantvriendelijk sinds 1928
  • Opleidingen + kennisAltijd up to date
4.983,94
3.300,-
ex. BTW
Art: 110075