Smeding Lastechniek

 
 

DC Invertec 270SX 400SX

PROFESSIONELE ELEKTRODE STROOMBRONNEN, VOOR ZWARE WERKOMSTANDIGHEDEN

De Invertec 270SX en 400SX Stick en Lift TIGstroombronnen combineren een zware industriële constructie met uitstekende laseigenschappen. Beide machines zijn gebouwd voor gebruik in zware werkomstandigheden. Door gebruik te maken van de Lincoln tunnel technologie, zijn de printen en gevoelige onderdelen gescheiden van de koelluchtstroom. De robuuste metalen behuizing met grote beschermende rubberen hoeken maakt deze machines geschikt voor gebruik op locatie of in een werkplaats. Flexibiliteit doordat deze machines geschikt zijn voor gebruik met een generator. Intensieve en uitgebreide tests in de Lincoln laboratoria garanderen de kwaliteit van deze stroombronnen.

Beide units zijn voorzien van functies die men op een professionele stroombron mag verwachten. De 270 en 400SX hebben 4 lasstanden:

  1. Soft, een zachte lasboog met weinig spatten.
  2. Crisp, een harde lasboog met meer druk in de boog.
  3. Handmatig instellen van Hot Start en Arc Force.
  4. Lift TIG.

In de standen Soft en Crisp past de machine automatisch de waarde van de Arcforce aan de behoefte van de lasboog aan. Deze stroombronnen zijn standaard uitgerust met Antistick functie. Hierdoor voorkomt men dat de laselektrode vastvriest op het werkstuk. Wanneer de elektrode te dicht bij het werkstuk komt schakelt de machine de lasstroom naar de minimale waarde waardoor de elektrode niet vastvriest en schade aan elektrode of apparatuur voorkomen wordt.

De machine is standaard voorzien van een digitaal display.
Dit display geeft de preset waarde aan alvorens te lassen en de werkelijke lasstroom of spanning tijdens het lassen.
De optionele afstandsbediening maakt fijnafstelling tijdens het lassen mogelijk.

De hoge inschakelduur van de machine ondersteunt het lassen met een breed scala elektroden

ART.NR. OMSCHRIJVING
K12040-1 Lincoln Invertec 270SX
K12042-1 Lincoln Invertec 400SX

 

DC Invertec 270SX 400SX

TIG DC, en Elektrode lassen