Praxair Industriƫle gassen

Verkooppunten
 
 

Over Praxair

Vroeger hadden we de lucht vrijwel alleen maar nodig om te ademen, maar in 1895 kwam daar verandering in: Met een nieuw procédé kon men de lucht voortaan scheiden in haar belangrijkste chemische componenten. Zo ontstond de nieuwe industrietak van de industriële gassen.

Praxair, dat in 1907 werd opgericht, groeide uit tot één van de belangrijkste commerciële producenten en verkopers van industriële gassen. Praxair verfijnde het procédé waarbij lucht bij extreem lage temperaturen vloeibaar wordt gemaakt en vervolgens gescheiden in stikstof, zuurstof, argon en enkele edelgassen als neon, xenon en krypton. Later ontwikkelde men systemen om zuurstof, helium en andere gassen uit aardgas en chemische processen vrij te maken.

Praxair vervult nog altijd een pioniersrol en bekleedt wereldwijd een toonaangevende positie in de sector van de industriële gassen. In Noord- en Zuid-Amerika is het de grootste producent van industriële gassen. Door de verwerving van Liquid Carbonic in 1996 is het ook de grootste leverancier van koolstofdioxide ter wereld. Bovendien produceert men niet alleen gassen. Een uitzonderlijk breed gamma gastoepassingen was vaak doorslaggevend voor de ontwikkeling van diverse industrietakken, van staal tot voedingsmiddelen en van drank tot elektronica. De procédés die men heeft ontwikkeld voor het gebruik van atmosferische en edelgassen in de geneeskunde bevorderen de levenskwaliteit.

De naam Praxair weerspiegelt uitstekend de activiteiten. Het combineert "praxis," het Griekse woord voor praktische toepassingen, en "air" of lucht, de belangrijkste grondstof voor Praxair.

Praxair levert vele duizenden ton gassen aan klanten in meer dan 40 landen. Het geniet dan ook een uitstekende faam voor de productie en distributie van uiterst harde, slijtagebestendige coatings en poeders die onder meer zijn bestemd voor de ruimtevaartindustrie en de drukkerijsector.

De geschiedenis van Praxair is een verhaal van ononderbroken groei, technologische vernieuwing en een compromisloze inzet om klanten over de hele wereld te helpen hun productiviteit en kwaliteit te verbeteren, geld te besparen en afval te vermijden, door het gebruik van gassen.

Over PraxairOver PraxairOver PraxairOver PraxairOver Praxair